Σελίδες

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Κ. Σκανδαλίδης : Οι αγρότες αποτελούν την ραχοκοκαλιά του έθνους


   «Το δυνάμωμα της Ελλάδας είναι το νέο πατριωτικό καθήκον. Οι αγρότες και ο αγροτικός τομέας αποτελούν την ραχοκοκαλιά του έθνους και της εθνικής Οικονομίας. Η χώρα περιμένει και μπορεί να στηριχθεί σε αυτούς για να βγει από την κρίση»,
 είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης, κατά τον εορτασμό της 101ης επετείου από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών στο Κιλελέρ το 1910.
          Ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι δεν είναι υπουργός του «Κολωνακίου» και ότι ήρθε στην Λάρισα, προκειμένου να θεσμοθετήσει με τον Δήμο Κιλελέρ, μία διαδικασία διαλόγου για την αγροτική οικονομία.

          Πολλά αγροτικά ζητήματα έθεσε στην διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, Σπύρος Τσικρίκας. Αιτήματα, που έχουν να κάνουν με το κόστος παραγωγής, την έλλειψη έργων υποδομής, την αναστολή περιβαλλοντικών προγραμμάτων, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και το νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς.
          Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθούν ισχυρά κίνητρα στους νέους, προκειμένου να γίνει ξανά η γεωργία επιλογή με προοπτική.
          Ο πρώην υπουργός Αλέκος Κοντός, ως εκπρόσωπος της ΝΔ, επισήμανε ότι η κυβέρνηση με άλλοθι την κρίση έχει εγκαταλείψει τον αγροτικό τομέα.
         Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστ. Ροντούλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι με την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ στην οποία είναι υποθηκευμένη το 70% της αγροτικής γης, θα δημιουργηθούν νέα τσιφλίκια.
           Στην εκδήλωση παρέστη και ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας Βασ. Έξαρχος, ενώ συμμετείχαν αγροτοσυνδικαλιστές και από τις Σέρρες και την Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου