Σελίδες

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Τελεσίγραφο κτηνοτρόφων μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα

Νέες υποσχέσεις έλαβαν οι κτηνοτρόφοι για μία ακόμη φορά από την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφορικά με την τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων, με χρονικό ορίζοντα το Πάσχα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης στο τοπικό υποκατάστημα του Οργανισμού στη Λάρισα.
Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι κομβικό σημείο για τους κτηνοτρόφους, καθώς αν η κυβέρνηση ξεκινήσει τις πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης και του ποιοτικού παρακρατήματος, τότε οι κτηνοτρόφοι θα ανασάνουν οικονομικά και δεν θα αναγκαστούν να ξεπουλήσουν όσο - όσο τα αμνοερίφιά τους στους εμπόρους στις καθιερωμένες πασχαλινές διαπραγματεύσεις.
Από νωρίς χθες το πρωί άρχισαν τα τηλέφωνα της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, κυρίως της επαρχίας Τυρνάβου για τη βούληση που υπάρχει να τακτοποιηθούν οι περισσότερες οικονομικές εκκρεμότητες μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Κτηνοτρόφων Αμπελώνα και στέλεχος της ΠΕΚ Ζήση Παρλίτση «ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Μόσχος Κορασίδης μας υποσχέθηκε πως τις αμέσως επόμενες μέρες θα τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες με την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2008 και της εξισωτικής αποζημίωσης του 2007 και μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούμε την ενίσχυση του 2009 και 2010 και την εξισωτική του 2008-9. Μεγάλη προσπάθεια γίνεται και για την πληρωμή του ποιοτικού παρακρατήματος ανά κεφαλή ζώου σύμφωνα με το άρθρο 68 τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Αμέσως μετά το Πάσχα προγραμματίζεται η πληρωμή της εξισωτικής του 2010 και το Εθνικό Απόθεμα στους νέους κτηνοτρόφους».
Στις παραπάνω υποσχέσεις, αποδίδουν οι διοργανωτές της χθεσινής κινητοποίησης τη σχετικά μικρή συμμετοχή των κτηνοτρόφων στη διαμαρτυρία στον ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία όμως είχε σφυγμό, καθώς τηρήθηκε το έθιμο με τόνους γάλα να χύνεται έξω από τα γραφεία του Οργανισμού στη Λάρισα, ενώ ακούστηκαν και διάφορα συνθήματα για τους καρεκλοκένταυρους της Αθήνας.
Αποχωρώντας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι κτηνοτρόφοι έστειλαν το μήνυμα πως «εάν η ηγεσία του Οργανισμού τους κοροϊδέψει ξανά, τότε η αντίδρασή τους θα είναι πιο δυναμική και σε διάρκεια», ενώ οι περισσότεροι δεν έκρυψαν την επιφύλαξή τους για τις διαβεβαιώσεις του κ. Κορασίδη, καθώς «δεν είναι η πρώτη φορά που οι υποσχέσεις μένουν στα χαρτιά».
Να σημειωθεί πως την αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων δέχτηκε στο γραφείο του ο διευθυντής του Οργανισμού κ. Δημήτρης Μαντζαρλής.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στη συνέχεια οι κτηνοτρόφοι επισκέφτηκαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένα Καραλαριώτου από την οποία ζήτησαν τη στήριξη του θεσμού στους αγώνες τους, ενώ έθεσαν και διάφορα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της, όπως εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά, τούτες τις μέρες για να αποτραπούν φαινόμενα ελληνοποίησης της ζωικής παραγωγής, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας λειτουργίας ποιμνιοστασίων, να επιδοτηθεί η ηλεκτρονική σήμανση κ.λπ.
Γ. Ρούστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου