Σελίδες

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Η απόσυρση «ζωήρεψε» την αγορά αγροτικών και επιβατικών αυτοκινήτων

Ώθηση δίνει στην αγορά η απόσυρση των οχημάτων που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα,(όπως είναι γνωστό, η απόσυρση τέθηκε σε εφαρμογή την 21η Φεβρουαρίου 2011) με σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές, αλλά και για τους επαγγελματίες και αγρότες, μετά την επέκταση του μέτρου στα ελαφρά φορτηγά.
Από την ημερομηνία αυτήν και μετά επιτρέπεται η παράδοση των παλαιών οχημάτων στα επίσημα σημεία ανακύκλωσης (www.edoe.gr), προκειμένου οι καταναλωτές να ωφεληθούν από την απαλλαγή του Τέλους Ταξινόμησης κατά την αγορά καινούργιων αυτοκινήτων. Στο διάστημα από την έναρξη της απόσυρσης ως την περασμένη Παρασκευή 1/4 διεγράφησαν 10.885 παλαιά αυτοκίνητα, καταγράφοντας διπλάσιο ρυθμό από το συνήθη.

Από αυτά, μόλις 1.299 αξιοποιήθηκαν για την ταξινόμηση καινούργιων αυτοκινήτων το περασμένο Μάρτιο, μήνα κατά τον οποίο οι συνολικές ταξινομήσεις ανήλθαν σε 8.531. Η αύξηση των ταξινομήσεων του Μαρτίου κατά +22,1%, έναντι του Φεβρουαρίου (6.989 ταξινομήσεις) οφείλεται αποκλειστικά στην εφαρμογή του μέτρου.

Παράλληλα, με νόμο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, διευρύνθηκε το πεδίο εφαρμογής της απόσυρσης, προσφέροντας εξίσου σημαντικά κίνητρα στους αγρότες και στους επαγγελματίες για να αποσύρουν τα παλιά οχήματά τους, καθώς προβλέπεται μείωση του Τέλους Ταξινόμησης από 40% έως 60% στην αγορά των καινούργιων φορτηγών μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους και κυβισμού ως 3.500 κυβικά εκατοστά.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές ελαφρών φορτηγών pick-up & van, προκειμένου να επωφεληθούν από τα κίνητρα της κρατικής απόσυρσης, μπορούν πλέον να αποσύρουν το παλαιό ελαφρύ φορτηγό (ή και επιβατικό) τους, με ημερομηνία 1ης αδείας κυκλοφορίας ως και 31/12/1998.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου