Σελίδες

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας ζητά ο δήμος Μεσολογγίου από το ΥπΑΑΤ

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκανδαλίδης συναντήθηκε την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, κ. Παναγιώτης Κατσούλης. Στο υπόμνημα αιτημάτων που κατατέθηκε από την πλευρά του δήμου, γίνεται λόγος για 4 μεγάλα ζητήματα που σχετίζονται με την αγροτική ανάπτυξη του δήμου.
Συγκεκριμένα:
1. Η ίδρυση και λειτουργία Σχολής Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, είτε αυτόνομα είτε ως παράρτημα της αντίστοιχής σχολής των Ιωαννίνων. Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας του ζωικού κεφαλαίου της χώρας και εμφανίζει σημαντική ανάπτυξη του τομέα της κτηνοτροφίας, όμως έχουν ήδη διαπιστωθεί μεγάλες ελλείψεις στελεχιακού δυναμικού.
2. Η χρήση μέρους του «Κρατικού Κτήματος Ευηνοχωρίου» από την πλευρά του δήμου, έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων, το οποίο περιλαμβάνει και κτιριακή εγκατάσταση στην οποία μπορεί να λειτουργήσει άμεσα η προτεινόμενη σχολή Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας.
3. Η αναγνώριση ως ΠΟΠ «Ελιές Καλαμών» και της παραγωγής των ελαιών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, έτσι ώστε να σταματήσει η απώλεια του μεριδίου αυτού του ελληνικού παραδοσιακού προϊόντος στις διεθνείς αγορές από τους ανταγωνιστές μας, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για τους παραγωγούς και την τοπική και εθνική οικονομία.
4. Το οξυμένο πρόβλημα της λειτουργίας αλλά και των δικτύων των ΤΟΕΒ της περιοχής και η καθολική απουσία στελέχωσης του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου