Σελίδες

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πόσο κοστίζει ένα τρακτέρ στην Ισπανία, σινιόρ πρεσιντεντε?

Είθιστε να μιλάμε συνήθως για τις μειωμένες τιμές των αγροτικών προιόντων. Δυστυχώς λίγοι ασχολούνται με το κόστος παραγωγής. 
Θα ήταν απόλυτα φυσιολογικό, να είχαμε μειωμένες τιμές στα αγροτικό εξοπλισμό και ιδίως στα πανάκριβα μα άκρως απαραίτητα αγροτικά μηχανήματα, όπως τρακτέρ με τα ανάλογα παρελκόμενα του. 
Την ίδια ώρα μάλιστα που η αγορά των συγκεκριμένων αγροτικών μηχανημάτων, έχει "βαλτώσει" εδώ και μερικά χρονάκια, κυρίως λόγω της έλλειψης των προγραμμάτων Νέων Αγροτών και των Σχεδίων Βελτίωσης. 
Η έγκυρη εφημερίδα "Agrenda" στο τελευταίο της φύλλο της 25 Μαρτίου, συνοδευόταν από το περιοδικό Profi Απριλίου, στο οποίο υπάρχουν τιμές για όλα σχεδόν τα τρακτέρ της ελληνικής αγοράς. Αφού εντοπίσαμε κάποια γνωστά τρακτέρ, κάναμε μια σύντομη διαδικτυακή έρευνα, για τα αντίστοιχα στην Ευρώπη. 
Με έκπληξη διαπιστώσαμε στην πρώτη αναζήτηση, ότι οι τιμές μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας π.χ. για τα ίδια μοντέλα διαφέρουν κατά 11.000 ευρώ έως και ....... 20.000 ευρώ !!!!
Συγκεκριμένα στα μοντέλα :

                                                               τιμή Ισπανίας                       τιμή Ελλάδας
  • New Holland T 4030               20.900 €                   40.700 €
  • New Holland T 5050               31.600 €               42.800 - 46.400 €
Διευκρινίζουμε ότι η επιλογή των μοντέλων έγινε εντελώς τυχαία, αναφέρονται σε τιμές χωρίς ΦΠΑ, ενώ στα ισπανικά μοντέλα δεν περιλαμβάνονται κάποια τέλη. Οι τιμές των ισπανικών μοντέλων λήφθησαν από την επίσημη ισπανική ιστοσελίδα της εταιρίας New Holland. Βλέπε εδώ.

Εξυπακούεται ότι είμαστε στην διάθεση του οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου και σχετικού με το θέμα να δημοσιεύσουμε τις θέσεις του. 

Όσοι επίσης έχουν στοιχεία για ανάλογες περιπτώσεις με διαφορές στις τιμές εξοπλισμού και εφοδίων, ας μας τα στείλουν στην ηλεκτρονική μας διέυθυνση : agriada.gr@gmail.com .


Το κείμενο προέρχεται από το blog της Αγριάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου