![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTglwksITDRn87xoeUjXeNcfJB0-P1Hwe3V8G1XFVK0LpUNJhKlNDYW0lrqiW5t3d2b-WW9A3Rlb9UUogdklbQJW_O6JNpEaPH6WiZFZ7ouwLQV7-K5FLXyEtNhjWyM3Hf_oSX1a8ZzJBk/s1600/index.jpeg)
Συνολικά, η δημοπρασία αφορούσε ποσότητα 60 τόνων εξαιρετικής ποιότητας προϊόντος.
Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, οι τιμές παραγωγού αρχές Μαρτίου κυμάνθηκαν για το εξαιρετικό ελαιόλαδο (το οποίο αποτελεί και το 90% της ελληνικής παραγωγής), για το (0,3Ο) γύρω στα 2 με 1,9€/κιλό, για το παρθένο γύρω στα 1,7€/κιλό και για το λαμπάντε γύρω στα 1,55 €/κιλό, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές οι τιμές για το (0,8Ο) να βρίσκονται λίγο πάνω από τα όρια που απαιτεί ο Καν. της Ε.Ε. και σε άλλες να είναι οριακά κάτω από αυτά.
Αντίστοιχα την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στην Copa-Cogeca (επισυνάπτονται σχετικά γραφήματα), για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην Ισπανία οι τιμές ήταν περίπου 1,85€/κιλό ενώ στη Ιταλία 2,9€/κιλό περίπου.
Αλέξανδρος Μπίκας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου