Σελίδες

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ξεκίνησε το κίνημα του Οβελία

Σάρκα και οστά πήρε τελικά το κίνημα του οβελία. Βρήκαν τελικά την λύση για την διάθεση της παραγωγής τους χωρίς μεσάζοντες οι κτηνοτρόφοι του συνεταιρισμού Αμνός Θρακών”. 
Το κέρδος για τους κτηνοτρόφους αλλά και για τους καταναλωτές είναι μεγάλο καθώς η τιμές που ανακοινώθηκαν είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για τους καταναλωτές και ικανοποιητικές για τους κτηνοτρόφους. Καιρός να παραδειγματιστούμε και εμείς οι ξηρομερίτες καθώς τα αρνοκάτσικά μας  έχουν ανώτερη ποιότητα λόγω των πολύ καλών κλιματολογικών συνθηκών που έχουμε. Μην ξεχνάμε ότι το ξηρόμερο, τα παλιότερα χρόνια,  αποτελούσε το ‘’ξεχειμαδιό’’ (τόπος για ξεχειμώνιασμα) για πάρα πολλούς ηπειρώτες αλλά κυρίως Ευρυτάνες κτηνοτρόφους.
Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στην συνεταιριστική οργάνωση του ΄΄αμνός θρακών΄΄ που με την επιμονή τους κατάφεραν αυτό που στα δικά μου μάτια φάνταζε αδύνατο.
Η τιμές διάθεσης είναι 7,5 ευρώ για το αρνί και 8 ευρώ για το κατσίκι.
 Οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους σε 5 συγκεκριμένα σημεία, σε Νέα Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Φέρες και Αλεξανδρούπολη, αγοράζοντας με 40 ευρώ το κουπόνι παραγγελίας, όπου θα αναφέρεται το είδος του σφαγίου και το βάρος που επιθυμούν.
      Τα αμνοερίφια θα σφαγούν στο σφαγείο της Νέας Ορεστιάδας, θα ελεγχθούν από κτηνιάτρους και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε ψυκτικούς θαλάμους. Η παραλαβή τους, από τη Μ. Πέμπτη έως το Μ. Σάββατο, θα γίνεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Διδυμοτείχου, για τον β. Έβρο, και δύο κρεοπωλεία που έχουν οριστεί σε Φέρες και Αλεξανδρούπολη, αντίστοιχα.
      “Δίνουμε εξετάσεις. Το εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο”, ανέφερε μιλώντας στην Ε. ΡΑ ο προσωρινός πρόεδρος του συνεταιρισμού, Χρήστος Παρασχούδης, τονίζοντας ότι τα αμνοερίφια θα είναι ντόπια και άριστης ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου