Σελίδες

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Στα 2,5 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΜΦΙΓΑΛ

 Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε. θα συμμετάσχει τελικώς η ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας. Η απόφαση για το θέμα ελήφθη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργάνου στο Μεσολόγγι, την Τετάρτη.
Μετά τo OK και από την ΤΕΔΚ, η εταιρεία προχωρά απρόσκοπτα σε αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου από τα 600.000 ευρώ, στα 2.500.000 ευρώ.
Θυμίζουμε ότι το επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου γάλακτος με την ονομασία «ΑΜΦΙΓΑΛ ΑΕ» χρηματοδοτείται κατά ένα σημαντικό ποσοστό μέσω του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς εντάχθηκε στον άξονα που αφορά τη «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» και στο μέτρο «Αύξηση της αξίας των Γεωργικών Προϊόντων» της περιόδου 2007-2013.
Η επένδυση υλοποιείται σε οικόπεδο 25 στρεμμάτων στο δημοτικό διαμέρισμα Κεχρινιάς στην Αμφιλοχία, εκ των οποίων οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της ΑΜΦΙΓΑΛ θα καταλαμβάνουν 5 στρέμματα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Αμφιλοχία βρίσκεται σε κομβικό σημείο του νομού Αιτωλοακαρνανίας και άνετα μπορεί ν’ αποτελέσει «πέρασμα» για τα γαλακτοκομικά, συνεταιριστικά προϊόντα, προς άλλους νομούς και περιφέρειες, κατά μήκος του δυτικού άξονα της χώρας.
Η μονάδα θα αξιοποιεί μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, σε πλήρη λειτουργία θα επεξεργάζεται 40 - 50 τόνους αιγοπρόβειου και 10 τόνους αγελαδινού γάλακτος το οκτάωρο.
Η γκάμα των παραγόμενων προϊόντων θα καλύπτει όλο το φάσμα των γαλακτοκομικών: από φρέσκο αγελαδινό και, αργότερα, κατσικίσιο γάλα, μέχρι φέτα, σκληρά τυριά και γιαούρτι, η πλειονότητα των οποίων θα διατεθεί σε πρώτη φάση στην τοπική αγορά και εν συνεχεία στόχος είναι να διατεθούν τα παραγόμενα προϊόντα εκτός νομού.
Αλέξανδρος Μπίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου