Σελίδες

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες Ζημιές από χαλάζι στο Μεσολόγγι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoVAJ0-JAaBQeQoeVwYepBLhuMgBzyjNSDcUoMMRM8DxwTvTxROr4BiBCe0hyaX0Iuyu3Cj2raNn-a-UaC38AB0pZfEVEdZrUp0-oQmZa_MGhrLdq0Nf1yASFRZZuFHUVCswcK8nIoOlUJ/s1600/xalazi_450x.jpg
Τεράστια είναι η καταστροφή που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί του Χρυσοβεργίου και της Σταμνάς Μεσολογγίου από έντονη χαλαζόπτωση. Οι παραγωγοί μετρούν τις πληγές τους, αφού από όπου «πέρασε» το χαλάζι η ζημιά είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Την περιοχή επισκέφτηκε και ο ανταποκριτής του ΕΛΓΑ για να δει από κοντά την κατάσταση.

Η παραγωγή αφορά κυρίως βρώσιμες ελιές, οι οποίες βρίσκονται πλέον όλες στο έδαφος, ενώ και εκείνες που έμειναν πάνω στα δέντρα έχουν χτυπηθεί από το χαλάζι. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές ήρθε και αυτό το φυσικό φαινόμενο να δώσει άλλο ένα πλήγμα στο δήμο Μεσολογγίου, προκαλώντας ακόμη περισσότερη ζημιά στην τοπική οικονομία.

Ο δήμαρχος Π. Κατσούλης βρέθηκε κοντά στους πληγέντες, λέγοντας ότι η συνολική καταστροφή τόσο από τις φωτιές όσο και από το χαλάζι αφορά τουλάχιστον 70.000  ελαιόδεντρα. Γι΄ αυτό και κάλεσε την πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα αποζημιώνοντας τους παραγωγούς που κινδυνεύουν να μην έχουν καρπό και την επόμενη χρονιά, αφού το χαλάζι προκάλεσε βλάβη και στα δέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου