Σελίδες

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

-40% η αποζημείωση της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους λόγω Τρόϊκας

Την άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης χωρίς την προωθούμενη από την κυβέρνηση περικοπή των 60 εκατ. ευρώ περίπου, σε περισσότερους από 110.000 αγρότες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και κυρίως κτηνοτρόφους, ζητούν οι οργανώσεις των κτηνοτρόφων.
Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) εμμένει στο αίτημά της να δοθεί άμεσα η εξισωτική αποζημίωση χωρίς καμία μείωση που προωθείται.
Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ -της ΠΑΣΕΓΕΣ), καταγγέλλει την κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την απόφαση περικοπής του 40% της εξισωτικής που μεταφράζεται σε περίπου 60 εκ ευρώ, με την οποία πλήττονται περισσότεροι από 110.000 κτηνοτρόφοι και γεωργοί ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, φτωχοί και έχοντες ανάγκη, “δηλαδή αυτοί που φυλάνε Θερμοπύλες”. Ζητεί να αποκατασταθεί αμέσως αυτή η αδικία, να αποδοθεί στους δικαιούχους ολόκληρο το ποσό “και τα χρήματα που απαιτούνται για τη δημοσιονομική ισορροπία να τα βρουν από τους έχοντες και κατέχοντες, τους οποίους κατά βάση αφήνουν αλώβητους”.
http://www.moriasnow.gr/sites/default/files/imagecache/400xY/fotos/user4/ktinotrofoi.jpg-Εξάλλου, στη συνάντηση που είχε πρόσφατα η ΠΕΚ με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τέθηκε το αίτημα για τη ρύθμιση χρεών του άτοκου δανείου που είχε δοθεί στους κτηνοτρόφους και αναμένεται σχετική συνάντηση την άλλη εβδομάδα με εκπρόσωπο της διοίκησης της ΑΤΕ, ενώ συζητήθηκε η επιδότηση των θηλυκών ζώων ως αναπτυξιακό μέτρο για τη στήριξη της κτηνοτροφίας, η καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του φθινοπώρου και του χειμώνα, καθώς και η άμεση πληρωμή των χρωστούμενων (ΕΛΟΓ, ποιοτικό παρακράτημα, βιολογικά κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου