Σελίδες

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Καταγγελίες ΕΦΕΤ για μεταφορά γάλατος με βυτία υγρών καυσίμων !

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFHafVyp91hI2zN36b8_Pztb7Ejypi3m4-ieDWUQ_jDDHl3EVEg45eLn3C3btqU1XeO8HeXPUgBUzHZpMLpvgF5az8M16vO4C51aTTouxOaLa2lzETtAUg2HyLFp5moTyq-lcZmIofpJU/s1600/%CE%92%CE%A5%CE%A4%CE%99%CE%9F%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%91.jpg



Ιδιαιτέρως επικίνδυνες περιπτώσεις μεταφοράς γάλακτος και υγρών τροφίμων από βυτιοφόρα που προηγουμένως μετέφεραν βιοντίζελ αποκαλύπτει ο ΕΦΕΤ, εγείροντας ερωτηματικά για τη δυνατότητα επίβλεψεις του φάσματος των μεταφορών για την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας.





Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΦΕΤ στο Βήμα «Πράγματι, υπάρχουν εταιρείες που διακινούσαν βιοκαύσιμα και τρόφιμα με τα ίδια βυτία» απαντά σε ερώτηση της εφημερίδας ο Ιωάννης Μίχας. «Τις επόμενες ημέρες ο ΕΦΕΤ θα ανακοινώσει τα ονόματα των εταιρειών και το σύνολο των ευρημάτων».


Παρόλο που η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει αυτή την πρακτική, τρόφιμα και χημικά συχνά διακινούνται με τα ίδια βυτία σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ιταλία, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Μεταφορέων Υγρών Τροφίμων Μ.Κοντολέων.


«Έπειτα από τόσες καταγγελίες, κανείς δεν μας έχει καλέσει από το υπουργείο για να μας ρωτήσει» δηλώνει, και τονίζει ότι «το ζήτημα των βουλγαρικών βυτίων πρέπει να λυθεί».
Αναφέρει ακόμα ότι βυτιοφόρα υγρών τροφίμων έχουν εντοπιστεί να φορτώνουν βιοκαύσιμα στα διυλιστήρια του Ασπρόπυργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου