Σελίδες

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Δύο συλλήψεις για σφαγή προβάτων

Τέλος στην αγωνία των κτηνοτρόφων που έχαναν τα ζώα τους και τα έβρισκαν σφαγμένα έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, συλλαμβάνοντας δύο κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ομολόγησαν ότι έκλεβαν πρόβατα και τα σκότωναν για να εκδικηθούν τους ιδιοκτήτες με τους οποίους είχαν διαφορές!

Οι  δράστες, ηλικίας 31 και 17 χρόνων, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Πύργου στην περιοχή της Λιγορτύνου του δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, μετά την καταγγελία τριών κτηνοτρόφων που έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία και τους υπέδειξαν ως υπόπτους στην Αστυνομία. Μέσα σε λίγα 24ωρα, οι ζωοκλέφτες είχαν κλέψει και σφάξει δέκα πρόβατα από ένα ποιμνιοστάσιο, άλλα 30 από ένα άλλο τα εγκατέλειψαν φοβούμενοι τα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. και 33 από ένα τρίτο, από τα οποία έσφαξαν ένα και εγκατέλειψαν τα υπόλοιπα! Όλα τα ζώα βρέθηκαν μετά από αναζητήσεις.

 *** Ωστόσο, οι συλλήψεις δεν έβαλαν «φρένο»  στην ζωοκλοπή που βρίσκεται  σε έξαρση στην Κρήτη! Ένας 64χρονος κτηνοτρόφος κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου ότι μεταξύ 22 και 23 Φεβρουαρίου άγνωστοι έκλεψαν 25 αιγοπρόβατα από το ποιμνιοστάσιό του στην περιοχή Εδέρι, στις Γούβες του δήμου Χερσονήσου.

*** Της…  μόδας φαίνεται πως είναι και  οι κλοπές… λιπάσματος στην Κρήτη! Άγνωστοι διέρρηξαν μια επιχείρηση στο Καστέλι και έκλεψαν 300 τσουβάλια με λίπασμα και αρκετά μέτρα πλέγματος περίφραξης, τα οποία μετέφεραν με ένα φορτηγό που είχαν κλέψει από την περιοχή της Βόνης! Την περασμένη Δευτέρα, άγνωστοι είχαν διαρρήξει την αποθήκη ενός 62χρονου στο δημοτικό διαμέρισμα Πρινέ του δήμου Ρεθύμνου και είχαν αρπάξει 270 σακιά λίπασμα, μαζί με 20… σακιά πατάτες και επτά ξύλινα βαρέλια κρασιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου