Σελίδες

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΤΡΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΖΩΟΚΛΕΥΤΕΣ

Τριπλό χτύπημα ζωοκλεφτών στη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας στην ίδια περιοχή και σε ποιμνιοστάσια που δεν απέχει πολύ το ένα από το άλλο, προβληματίζει από χθες την Αστυνομία και την ειδική ομάδα που έχει συσταθεί για την πάταξη του φαινομένου.

Οι δράστες έκλεψαν και θανάτωσαν ζώα από διαφορετικούς κτηνοτρόφους, οι οποίοι δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές. Ο ένας εξ αυτών φέρεται να έχει δώσει στοιχεία προς διερεύνηση από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την προανάκριση και αναζητούν τις ταυτότητες των ατόμων που κρύβονται πίσω από αυτές τις πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρώτη περίπτωση από μάντρα στην περιοχή της Λιγορτύνου εκλάπησαν περίπου 30 πρόβατα, ενώ το ίδιο συνέβη και σε ένα ακόμη ποιμνιοστάσιο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Τα κλεμμένα ζώα βρέθηκαν μετά από αναζητήσεις, καθώς οι ζωοκλέφτες τα εγκατέλειψαν φοβούμενοι τα μπλόκα της ΕΛΑΣ αλλά και τις έρευνες των ιδιοκτητών τους.

Δε συνέβη όμως στο τρίτο ποιμνιοστάσιο της περιοχής, όπου ο ιδιοκτήτης του βρήκε σφαγμένα δέκα πρόβατα χθες το πρωί που πήγε στη μάντρα του. Αστυνομικοί δεν αποκλείουν και στις τρεις περιπτώσεις λόγω της κοντινής απόστασης των ποιμνιοστασίων, οι δράστες να είναι οι ίδιοι. Προβληματίζονται όμως για την ενέργειά τους να θανατώσουν τα ζώα στην τελευταία περίπτωση.

Από την έρευνα που έγιναν συγκεντρώθηκαν κάποια στοιχεία τα οποία σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που δόθηκαν ίσως οδηγήσουν στην αποκάλυψη των δραστών.

http://www.patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου