Σελίδες

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Σε 3 κατηγορίες χωρίζονται οι κτηνοτρόφοι και ανάλογα θα αδειοδοτούνται !

http://s.enet.gr/resources/2010-11/36-5-thumb-large.jpg

Σε τρεις κατηγορίες θα διαχωρίζονται οι κτηνοτρόφοι που διεκδικούν την αδειοδότηση των εγκαταστάσεών τους σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Δριβελέγκας, κατά την διάρκεια συνάντησης του με τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).



Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου, έγινε επίσης γνωστό ότι το τελικό κείμενο του ν/σ είναι σχεδόν έτοιμο και θα δοθεί σύντομα στην δημοσιότητα.


Όπως έχει ήδη γράψει ο ΑγροΤύπος, στο νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με στόχο την οριστική λύση της αδειοδότησης, οι ΟΤΑ (δήμοι ή κοινότητες) πρόκειται να εκδίδουν τις άδειες των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.


Ο πρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, μετά την συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό δήλωσε στον ΑγροΤύπο: «Το υπουργείο θα αντιμετωπίσει σε τρία επίπεδα τις περιπτώσεις των κτηνοτρόφων που διεκδικούν άδειες για τις εγκαταστάσεις τους. Με απλά λόγια θα αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο – πολύ πιο γρήγορο – αυτούς που έχουν τα μαντριά (πρόχειρες κατασκευές). Σε ένα δεύτερο επίπεδο θα υπάγονται οι κτηνοτρόφοι που δεν έχουν αρμεκτήρια (δηλαδή δεν έχουν απόβλητα).


Εκεί εκφράσαμε την άποψη ότι δεν είναι δυνατόν να πας σε εκσυγχρονισμό της κτηνοτροφίας και να δίνεις κίνητρα να παραμείνει χωρίς αρμεκτήρια. Επίσης σε τρίτο επίπεδο είναι οι εντατικές εκμεταλλεύσεις. Όταν ολοκληρωθεί το κείμενο θα κάνουμε όλες τις προτάσεις».


Παράλληλα κατά την διάρκεια της συνάντησης των κτηνοτρόφων με τον κ. Δριβελέγκα συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα της ελληνικής κτηνοτροφίας. «Στον υφυπουργό θέσαμε ένα πλαίσιο με δέκα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με το πάγωμα των χρεών, την άτοκη χρηματοδότηση μετά την τεράστια αύξηση των ζωοτροφών. Εκεί υπήρξε μια συμφωνία να ετοιμάσουμε ένα αναλυτικό σημείωμα με τις θέσεις μας ώστε να συζητηθεί περαιτέρω. Πλέον το θέμα το προσεγγίζουμε με βάση την παραγωγή ώστε να πάνε τα χρήματα σε όσους πραγματικά παράγουν γάλα και κρέας», αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο κ. Πεβερέτος.


Και προσθέτει: «Επίσης συζητήσαμε το θέμα της εκρίζωσης των ασθενειών σε συνδυασμό με την γενετική βελτίωση. Εκεί συμφωνήσαμε την επόμενη Πέμπτη να συνεδριάσει μια επιτροπή η οποία θα συζητήσει πάνω σε ένα κείμενο που έχουμε συντάξει για την γενετική βελτίωση. Ήταν μια καλή συνάντηση σε θετικό κλίμα. Του θέσαμε επίσης το ζήτημα της συγχώνευσης του ΕΛΟΓΑΚ στο οποίο διαφωνούμε και είδε με ενδιαφέρον τα επιχειρήματά μας αλλά αυτό είναι θέμα συνολικά της κυβέρνησης για το τι θα αποφασιστεί».



Πηγή: paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου