Σελίδες

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μέλισσες σκότωσαν 20 πρόβατα στα Τρίκαλα!

Μετά τους τουρίστες στη Ρόδο, ήρθε και η σειρά ενός κοπαδιού προβάτων να «δοκιμάσει» την επιθετική διάθεση ενός σμήνους μελισσών. Το νέο περιστατικό επίθεσης εντόμων σημειώθηκε στην περιοχή της Αγρελιάς Τρικάλων, με τραγικά αποτελέσματα για τα άτυχα ζώα.
     
Το κοπάδι των προβάτων περνούσε από έναν αγροτικό δρόμο της περιοχής όταν, άγνωστο για ποιο λόγο, το σμάρι των μελισσών από τις κυψέλες που είχε τοποθετήσει ένας μελισσουργός εξαγριώθηκε και άρχισε να επιτίθεται σε ζώα και ανθρώπους. Από τα πολλά τσιμπήματα που δέχθηκαν, οι άτυχοι κτηνοτρόφοι χρειάστηκε να μεταφερθούν επειγόντως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Τρικάλων όπου νοσηλεύονται.
    
Όμως, για το κοπάδι τους, η επίθεση του σμήνους ήταν καταστροφική! Πάνω από 20 πρόβατα έπεσαν νεκρά, ενώ πολλά περιθάλπονται με φαρμακευτική αγωγή στην προσπάθεια των κτηνιάτρων να τα σώσουν. Το χειρότερο για τους ιδιοκτήτες, όμως, είναι ότι ο ΕΛΓΑ δεν δίνει αποζημιώσεις για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο από επιθέσεις μελισσών!
  
Στον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων, το κοπάδι με τα αρνιά που έβοσκαν στο χωράφι του ιδιοκτήτη τους δεν δέχθηκε επίθεση από μέλισσες, αλλά από… ανθρώπους! Οι ζωοκλέφτες περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία και, μόλις απομακρύνθηκε ο βοσκός, άρπαξαν 16 αρνιά και έγιναν άφαντοι! Η αξία των κλεμμένων ζώων φτάνει τα 4.800 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου