Σελίδες

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ιχθυοκαλλιέργειες...

Ένα μεγάλο θέμα που έχει απασχολήσει τον αστακό, και που έχουν ξοδευτεί ατελείωτες ώρες συζητήσεων είναι η ιχθυοκαλλιέργειες. Άλλοι λέγοντας ότι είναι η καταστροφή του τόπου και άλλη ότι είναι η σωτηρία οι καυγάδες άναβαν στα καφενεία και στο διαδίκτυο. Όσοι υποστήριζαν το περιβάλλον ποτέ δεν είχαν κάποια βάση εκτός από της οπτικές τους μαρτυρίες η από φήμες που άκουγαν. Ποτέ δεν είχα ακούσει ότι το οξυγόνο στης ακτές είναι πχ. τόσο ενώ το όριο είναι τόσο. Ότι τα αιρούμενα στερεά είναι πχ. τόσα ενώ το ανώτερο είναι τόσο. Η ότι βρέθηκαν  αντιβιοτικά στο νερό σε τάδε ποσότητα. Η λέξη υδρανάπαυση είναι άγνωστη για πολλούς.  Μια καλή βάση για κουβέντα στο θέμα που απασχολεί και τον τόπο μας δηλαδή την αειφόρο ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών βρίσκετε στης προτάσεις του γεωτεε αν. Μακεδονίας.
Τονίζω ότι η προτάσεις δεν αφοράν τον τόπο μας αλλά τον Τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. απλά αξίζει να διαβαστεί από όλους όσους τους έχει απασχολήσει το θέμα.
http://www.geotee.gr/lnkFiles/20110617_Eidiko_Plaisio_Xvrotajikoy_Sxediasmoy_kai_Aeiforoy_Anaptyjhς_gia_tiς_Ydatokalliergeieς.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου