Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Εξοφλεί την εξισωτική αποζημίωση του 2010 ο ΟΠΕΚΕΠΕ

ImageΠροσπάθειες μέχρι και την τελευταία στιγμή έκανε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να «κλείσει» το θέμα των εκκρεμών πληρωμών στην εξισωτική αποζημίωση του 2010. Την Παρασκευή 17 Ιουνίου πιστώθηκαν στους λογαριασμούς δικαιούχων εξισωτικής αποζημίωσης τα υπόλοιπα του 2010, που αφορούν τόσο εξόφληση του 30% όσο και ολόκληρο το ποσό για κάποιους που δεν είχαν υποβάλει εγκαίρως τα δικαιολογητικά. Συνολικά, πληρώθηκε το ποσό των 16 εκατ. ευρώ, ενώ την Παρασκευή 10 Ιουνίου πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 36.947 δικαιούχων με βάση το άρθρο 68 του καν. 73/2009 για το καθεστώς «Πρόσθετη συμπληρωματική ενίσχυση για το αιγοπρόβειο 2010».
Σύμφωνα με τον Οργανισμό κατεβλήθη το ποσό των 21.434.821 ευρώ για όσους δικαιούχους προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγιναν οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ ακολουθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου και δεύτερη “παρτίδα”. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν έλειψαν τα προβλήματα, καθώς οι κτηνοτρόφοι άλλα περίμεναν και άλλα είδαν στους λογαριασμούς τους. Η ουσία είναι ότι τελικά πήραν 3 ευρώ ανά ζώο όσοι δήλωσαν μόνιμη τοποθεσία εγκατάστασης και 4 ευρώ ανά ζώο όσοι δήλωσαν μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι.
 
Αγροτικό πετρέλαιο και άλλα...
Κανονικά προχωρά η διαδικασία για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα των αγροτών για το έτος 2010, δηλώνει στη συνέντευξή της στο “Αγρόκτημα”, η μέχρι τώρα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιλένα Αποστολάκη, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς το πότε θα ολοκληρωθεί.
Μέχρι το τέλος του Ιουνίου, πάντως, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει την υποχρέωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση να “καθαρίσει” με εκκρεμότητες προηγούμενων ετών και να ολοκληρώσει τη διαδικασία για την πληρωμή όλων των δικαιούχων πρόσθετων ενισχύσεων που προβλέπει το άρθρο 68: Ελαιόλαδο, σιτάρι, βόειο και μοσχαρίσιο κρέας, αιγοπρόβειο κρέας και εθνικό απόθεμα. Σε όλα υπάρχουν δικαιούχοι που δεν είχαν όλα τα δικαιολογητικά κατά την πρώτη πληρωμή, αλλά τα έχουν ήδη προσκομίσει, ενώ στο τελευταίο (εθνικό απόθεμα για ορεινές και μειονεκτικές περιοχές) βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των επιβεβαιώσεων των προσωρινών κατανομών των νέων δικαιωμάτων, που έχει... ανάψει για τα καλά τα αίματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου