Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Έσφαξαν πάλι πρόβατα στο Ηράκλειο

Λιγότερο από 24 ώρες έλειψε ένας νεαρός κτηνοτρόφος από το μαντρί του στην περιοχή Γάφαρη Στερνών στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά το διάστημα αυτό ήταν αρκετό για να εισβάλλουν άγνωστοι και να εξολοθρεύσουν το κοπάδι του.

Οι εισβολείς έσφαξαν το ένα μετά το άλλο όσα πρόβατα βρίσκονταν μέσα στο ποιμνιοστάσιο, αλλά δεν πείραξαν τα υπόλοιπα που έβοσκαν έξω από αυτό.

Όταν ο κτηνοτρόφος επέστρεψε, βρήκε σφαγμένα 40 από τα πρόβατά του στον προαύλιο χώρο μαντριού και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ωστόσο, οι σφαγείς δεν είχαν σκοτώσει κάποιο από τα περίπου 300 ζώα που βρίσκονταν ελεύθερα γύρω από το ποιμνιοστάσιο.

Ο ιδιοκτήτης του μαντριού δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές, ενώ δεν είχε διαφορές με κάποιους.

Οι υποψίες για την ανεξήγητη σφαγή πέφτουν σε κατοίκους του διπλανού οικισμού, αλλά το μόνο στοιχείο που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. είναι ένα αποτύπωμα από παπούτσι που βρέθηκε στο σημείο.

Κατά τα άλλα, στην Ηλεία συνεχίζονται οι κλοπές ελαιόλαδου με δράστες τους γνώριμους «πεινασμένους» που στόχο έχουν την αρπαγή ειδών διατροφής.

Από ένα σπίτι στα Χανάκια του δήμου Πύργου, οι διαρρήκτες άρπαξαν 220 κιλά ελαιολάδου που ήταν συσκευασμένα σε τενεκέδες, αλλά άδειασαν και τον καταψύκτη αρπάζοντας πέντε σφαγμένες κότες. Στη συνέχεια, άρπαξαν και τέσσερις ζωντανές μέσα από το κοτέτσι και, αφού πήραν μαζί τους και διάφορα εργαλεία, έγιναν καπνός.

«Πεινασμένοι» ήταν και οι διαρρήκτες που τρύπωσαν σε έναν στάβλο στην Βαρβάσαινα, από τον οποίο έκλεψαν ένα κριάρι βάρους 50 κιλών και αξίας 200 ευρώ.

Άλλα δύο δοχεία με ελαιόλαδο έκλεψαν οι άγνωστοι διαρρήκτες και από μια εξοχική κατοικία στην περιοχή της Ζαχάρως, από την οποία πήραν και διάφορα εργαλεία συνολικής αξίας 250 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου