Σελίδες

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΣΕΚ: Ζητάει στήριξη των κτηνοτρόφων με την εγγύηση Δημοσίου.


Την άμεση έκδοση της απόφασης για την εγγύηση του Δημοσίου και την εύλογη παράταση για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης στη ρύθμιση για οφειλές των πτηνο-κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων για τα δάνεια που είχαν χορηγηθεί το 2007-2008, ζητά από...... τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Τάκης Πεβερέτος.

Ολόκληρη η επιστολή
Θέμα : Άτοκα δάνεια πτηνο – κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων
Κύριε Υπουργέ,
Με την απόφαση 59846/Β2461 ρυθμίζονται οι οφειλές των πτηνο-κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων για τα δάνεια που είχαν χορηγηθεί το 2007-2008.
Συγκεκριμένα, η διάρκεια του δανείου ορίζεται σε έξι έτη με εξόφληση σε ίσες ετήσιες τοκοχρεωλυτικές δόσεις με πρώτη δόση καταβλητέα στις 31/12/2011.
Οι τόκοι του δανείου είναι επιδοτούμενοι κατά 50%.
Προϋπόθεση για τα ανωτέρω δάνεια είναι η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και προθεσμία υποβολής των αιτήσεων η 31/3/2011.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα 24/3/2011 δεν έχει εκδοθεί η απόφαση εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου με αποτέλεσμα τα πιστωτικά ιδρύματα να μην προχωρούν σε καμία ρύθμιση.
Κύριε Υπουργέ,
Οι πτηνοτρόφοι και κτηνοτρόφοι όλης της χώρας δικαίως αισθάνονται εξαπατημένοι για μια ακόμη φορά από την πολιτεία.
Ελάχιστες μέρες πριν την εκπνοή της περιόδου ρύθμισης η απόφαση είναι στον αέρα χωρίς αντίκρισμα.
Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο όπου οι κτηνοτροφικές μονάδες κλείνουν η μία μετά την άλλη δεν υλοποιείται ούτε αυτή η μικρή ανακούφιση που εξαγγείλατε.
Ζητάμε την άμεση έκδοση της απόφασης για την εγγύηση του Δημοσίου και την εύλογη παράταση για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης.
Με εκτίμηση
Για τον ΣΕΚ
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Πεβερέτος
Κοινοποίηση:
1. κο Φίλιππο Σαχινίδη Υφυπουργό Οικονομικών
2. κο Κώστα Σκανδαλίδη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
3. κα Μιλένα Αποστολάκη Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου