Σελίδες

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Κλείνει η προθεσμία για τα Μικρά Σχέδια Βελτίωσης

ImageΟλοκληρώνουν τον κύκλο τους τα Μικρά Σχέδια Βελτίωσης, με προϋπολογισμό έως 50.000 ευρώ για κάθε κτηνοτρόφο που θέλει να προμηθευτεί σύγχρονο αλμεκτικό μηχάνημα για αιγοπρόβατα. Όπως θα ενημερωθείτε από την εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Μαρτίου και μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί 522 μικρά σχέδια βελτίωσης και έχουν απορριφθεί 14 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το συνολικό κόστος των νέων επενδύσεων που εγκρίθηκαν φτάνει τα 22.951.631 ευρώ και η δημόσια δαπάνη τα 12.042.868 ευρώ.
 
Όσον αφορά τους αιγοπροβατοτρόφους που ενδιαφέρονται ακόμα και τώρα να κάνουν αίτηση, αυτή υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω των δικτυακών τόπων http://msb.agrotikianaptixi.gr, http://www.agrotikianaptixi.gr και http://www.minagric.gr.
Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη «για να θεωρηθεί έγκυρη η εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση θα πρέπει να αποσταλεί εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την οριστικοποίησή της, με συστημένη αλληλογραφία στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ - Ανταγωνιστικότητα. Στην περίπτωση που οι διαθέσιμες πιστώσεις σε επίπεδο περιφέρειας εξαντληθούν νωρίτερα από τις 31 Μαρτίου 2011, το ηλεκτρονικό σύστημα παύει να δέχεται οριστικοποίηση αιτήσεων ενίσχυσης.
6. Με την οριστικοποίηση της αίτησης ο υποψήφιος λαμβάνει αυτόματα αριθμό Πρωτοκόλλου, ο οποίος δηλώνει την χρονική προτεραιότητα της αίτησης έναντι εκείνων που θα υποβληθούν μεταγενέστερα. Ταυτόχρονα το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αφαιρεί τη δημόσια δαπάνη που αντιστοιχεί στο αίτημα από το σύνολο της δημόσιας δαπάνης που έχει κατανεμηθεί για τη δράση στην οικεία Περιφέρεια.
Υποψήφιοι που τελικά θα κριθούν δικαιούχοι στα πλαίσια του παρόντος καθεστώτος ενίσχυσης δεν θα μπορούν να υποβάλλουν φάκελο υποψηφιότητας σε άλλη προκήρυξη του μέτρου 121 του ΠΑΑ 2007 - 2013 (Σχέδια Βελτίωσης) πριν την ημερομηνία έκδοσης απόφασης αποπληρωμής τους από το παρόν καθεστώς ενίσχυσης.
Οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις, για να αποτελέσουν αντικείμενο ενίσχυσης στα πλαίσια του παρόντος καθεστώτος, θα πρέπει την ημερομηνία οριστικοποίησης του φακέλου υποψηφιότητας να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
1. Να ανήκουν νόμιμα σε:
i) Φυσικά πρόσωπα, ηλικίας από 18 έως 60 ετών, τα οποία (κατά δήλωση):
(α) υποβάλουν Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
(β) δεν είναι άμεσα συνταξιοδοτούμενα από οποιοδήποτε ταμείο εσωτερικού ή εξωτερικού και ταυτόχρονα δεν έχουν ενταχθεί ως δικαιούχοι στο πρόγραμμα της πρόωρης συνταξιοδότησης.
(γ) έχουν λευκό ποινικό μητρώο κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ή έχει παρέλθει τριετία από την έκτιση της οποιασδήποτε ποινής. Επίσης, στους υποψηφίους, κατά τον χρόνο υποβολής και εξέτασης του επενδυτικού τους σχεδίου, δεν θα πρέπει να έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις για παραβίαση κοινοτικών κανονισμών ή εθνικής νομοθεσίας
ii) Νομικά Πρόσωπα που έχουν νομική μορφή Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε. ή ΑΣΟ του Ν.2810/2000 όπως οι έννοιές τους ορίζονται στο Εμπορικό Δίκαιο και που υποβάλουν Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
2. Να δραστηριοποιούνται στην αιγοπροβατοτροφία και ταυτόχρονα να κατέχουν (οι ίδιοι ή αθροιστικά με την/τον σύζυγο) τουλάχιστον 145 ενήλικα θηλυκά αιγοπρόβατα, όπως αυτά έχουν δηλωθεί στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης του έτους 2009.
3. Για τις εκμεταλλεύσεις που κατέχουν τουλάχιστον 75 ενήλικα θηλυκά πρόβατα, θα πρέπει να αποδεικνύεται, για το έτος 2009, παράδοση τουλάχιστον 60 κιλών γάλακτος ανά ενήλικο θηλυκό πρόβατο (όχι για αίγες). Εξαιρούνται και δεν είναι υποχρεωμένοι να αποδεικνύουν παράδοση γάλακτος:
(α) Οι υποψήφιοι που κατοικούν στα νησιά της χώρας πλην της Κρήτης και της Εύβοιας.
(β) Οι Νέοι Γεωργοί (δικαιούχοι Μέτρου 112).
4. Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει να τηρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις σε ότι αφορά το Περιβάλλον, την Υγιεινή και την Καλή διαβίωση των Ζώων. Η απόδειξη της τήρησης των ανωτέρω θα γίνεται μέσω της προσκόμισης άδειας λειτουργίας της εκμετάλλευσης με τον φάκελο αποπληρωμής της επένδυσης. Στην περίπτωση υποβολής δύο αιτημάτων πληρωμής, τότε, εφόσον δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας, με το πρώτο αίτημα θα υποβάλλεται άδεια ίδρυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου