Σελίδες

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Έπιασαν αυτούς που σφάζουν τα ζώα


Τρεις περιπτώσεις μαζικής σφαγής  ζώων στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο  και τα Χανιά εξιχνίασαν οι  τοπικές αρχές μέσα σε ένα  24ωρο, αλλά δεν έχουν καταφέρει  να βάλουν τέλος στα κρούσματα  αυτής της νέας φρικιαστικής «μόδας» που συνεχίζονται αδιάκοπα σε όλη την Κρήτη!

Στο Ηράκλειο οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τον δράστη της μαζικής ζωοκτονίας που είχε γίνει το απόγευμα της Τετάρτης στο κοπάδι ενός κτηνοτρόφου, την ώρα της βοσκής του σε αγροτική ορεινή περιοχή ανάμεσα στα δημοτικά διαμερίσματα Μεσοχωριού και Αχεντριά του δήμου Αρχανών- Αστερουσίων. Πρόκειται για έναν 23χρονο από χωριό της Μεσαράς, ο οποίος δεν έχει βρεθεί ακόμη και αναζητείται. Ο νεαρός φέρεται να θανάτωσε 26 πρόβατα και έξη αρνιά, αλλά το κίνητρό του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Στα Χανιά, πιάστηκαν στα… πράσα δύο 21χρονοι Αλγερινοί την στιγμή που έσφαζαν ένα από τα δύο πρόβατα που είχαν κλέψει από τον περιφραγμένο χώρο ενός κτηνοτρόφου στην Κίσαμο. Μάλιστα, δεν περίμεναν καν να απομακρυνθούν, αλλά έσφαξαν το ζώο σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την κτηνοτροφική μονάδα! Οι νεαροί συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων και θα κινηθεί η διαδικασία απέλασης τους καθώς βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.

Στο  Ρέθυμνο συνελήφθη ένας 36χρονος που είχε κλέψει 19 πρόβατα και 20 αρνιά αξίας 3.000 ευρώ από τον περιφραγμένο χώρο ενός 63χρονου συγχωριανού του στην περιοχή Γεράνι. Από τα κλεμμένα ζώα, βρέθηκαν τα 19 πρόβατα αλλά μόλις πέντε αρνιά στο ποιμνιοστάσιο και τους χώρους βοσκής του 36χρονου, επίσης στο Γεράνι. Όμως, είχε προλάβει να σφάξει τέσσερα αρνιά τα οποία βρέθηκαν στον καταψύκτη του, ενώ τα υπόλοιπα αγνοούνται! Ο ζωοκλέφτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες κλοπές ζώων.
Ανεξιχνίαστη παραμένει ακόμη η επίθεση σε βάρος του κοπαδιού ενός 30χρονου κτηνοτρόφου που κατήγγειλε ότι άγνωστοι παραβίασαν την περίφραξη του ποιμνιοστασίου του στην περιοχή του Πύργου, έσφαξαν 35 πρόβατα και τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο άλλα 15!

Οι ζωοκλέφτες εξακολουθούν να κάνουν… προετοιμασίες για το Πάσχα, καθώς εκτός από τις αιματηρές επιθέσεις συνεχίζουν και τις κλοπές κοπαδιών. Μια 50χρονη κτηνοτρόφος κατήγγειλε στους άνδρες του αστυνομικού τμήματος ότι άγνωστοι έκλεψαν από το κοπάδι της 67 αρνιά συνολικής αξίας 4.000 ευρώ.

Κρούσμα ζωοκλοπής υπήρξε και στη Νεάπολη Βάρδας στην Ηλεία, όπου άγνωστοι έκλεψαν από περιφραγμένο χώρο εννέα αρνιά συνολικής αξίας 1.200 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου