Σελίδες

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Θέατρο του παραλόγου για την κλωστική Κάνναβη



Νόμιμη η καλλιέργειά της για την Κομισιόν, κακούργημα για την Ελλάδα
      Νόμιμη και δυνητικά επιδοτούμενη θεωρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα, αγνοώντας ότι η ελληνική νομοθεσία θεωρεί την καλλιέργειά της κακούργημα, απειλώντας κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή μέχρι 290.000 ευρώ, σύμφωνα με Δελτίο τύπου που εξέδωσε το κόμμα των Oικολόγων Πρασίνων
  Ερώτηση προς τον Επίτροπο Γεωργίας της Ευρωπαικής Ένωσης έθεσε ο ευρωβουλευτής των οικολόγων Πρασίνων Μιχ. Τρεμόπουλος
η απάντηση του επιτρόπου γεωργίας της Ε.Ε. κ κ. Ciolos : “Εναπόκειται στα κράτη μέλη να χρησιμοποιούν τα υφιστάμενα μέσα στήριξης της καλλιέργειας κάνναβης. Επιπλέον, τα κράτη μέλη και οι ομάδες τοπικής δράσης μπορούν να θεσπίσουν μέτρα σε τοπικό επίπεδο για την παροχή στήριξης στον τομέα της κάνναβης στο πλαίσιο των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης“.
  «Η υπόθεση με την κλωστική κάνναβη στην Ελλάδα, αποτελεί θέατρο του παραλόγου», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.
    «Ας εξηγήσει επιτέλους το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για ποιο λόγο απαγορεύεται ως κακούργημα μια καλλιέργεια που ενθαρρύνεται οικονομικά σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι φιλική προς το περιβάλλον, μπορεί να τονώσει την οικονομία, έχει αμέτρητες πρακτικές χρήσεις και δεν έχει ψυχοτρόπες ιδιότητες.
    Εξηγήσεις θα πρέπει να δώσει όμως και η Κομισιόν, αν παραπληροφορήθηκε από τις ελληνικές αρχές για το τι προβλέπει η εθνική νομοθεσία, ή αν προσπαθεί να δώσει κάλυψη στην ελληνική κυβέρνηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου