Σελίδες

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Εκτός Εξισωτικής Αποζημίωσης, όσοι Κτηνοτρόφοι δεν έχουν Ηλεκτρονική Σήμανση στα Ζώα τους

Η ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων είναι υποχρεωτική στο πλαίσιο εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Εκμεταλλεύσεων και η μη σήμανση των ζώων επιφέρει κυρώσεις στους παραβάτες κτηνοτρόφους, όπως τόνισε μιλώντας στη Ν.Τ. ο Προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων Μιχάλης Μεσσαριτάκης.
Η ηλεκτρονική σήμανση είναι υποχρεωτική για όλα τα αιγοπρόβατα που έχουν γεννηθεί μετά την 01-01-2010 και έχουν ηλικία άνω των 6 μηνών, καθώς επίσης και σε όσα ζώα πρόκειται να μετακινηθούν από την εκμετάλλευση προς άλλο προορισμό.
Η ηλεκτρονική σήμανση μπορεί να γίνεται στα αιγοπρόβατα είτε με καταπινόμενους βώλους, είτε με ηλεκτρονικά ενώτια (μαζί με τα συμβατικά ενώτια), όπως προβλέπεται σε πρόσφατη υπουργική απόφαση της αρμόδιας υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένας Αποστολάκη.
Όπως προειδοποιεί ο κ. Μεσσαριτάκης, οι κτηνοτρόφοι που θα διαπιστωθεί μετά από έλεγχο ότι δεν έχουν προχωρήσει σε ηλεκτρονική σήμανση των ζώων τους χάνουν την εξισωτική αποζημίωση και παράλληλα αποκλείονται από τη συμμετοχή τους σε επιδοτούμενα προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου